• Հայերեն
  • English
  • Français
  • Georgian
  • Русский
  • Español
  • Deutsch
  • فارسی
  • Türkçe
  • Italiano

Լավ տրամադրության դեղատոմս

Լրաքաղ արեց և ռուսերենից փոխադրեց Էրիկ Հարությունյանը
Միջին դպրոց, 7-2 դասարան

Երևանում չկա մի խանութ, որտեղ չլինի մեր շուկայում արդեն հայտի դարձած միրգը` բանանը: Ամենահաճախ օգտագործվող, բոլորի կողմից սիրված ու յուրահատուկ տեսքով՝ կիսալուսին հիշեցնող բանանը: Հետաքրքրությունս փորձեցի համացանցի միջոցով լրացնել: Ահա,թե ինչ պարզեցի այստեղից:

Լավ տրամադրություն ունենալու համար անհրաժեշտ է շատ քանակությամբ բանան ուտել: Այն իր մեջ պարուկանում է օգտակար վիտամինների խումբ` երկաթ, ֆոսֆոր, ցինկ, պղինձ, B1, B2 և այլն: Ինչպես մասնագետներն են պնդում, բանանի օգտագործումը սննդի մեջ նվազեցնում է քաղցկեղով հիվանդանալու վտանգը: Աշխարհում հայտնի են բանանի հազարավոր տեսակներ: Սակայն ոչ բոլոր տեսակներն են հաճելի ու քաղցրահամ: Մեզ ծանոթ քաղցր ու յուրահատուկ համով բանանի տեսակներից են ռաջապուրին, այս-քրիմը, ռոբուստան, լեդի ֆինտերը։.