• Հայերեն
  • English
  • Français
  • Georgian
  • Русский
  • Español
  • Deutsch
  • فارسی
  • Türkçe
  • Italiano

Aní Gasparían TRADUCCIONES

En el café

   Soy director comercial de la firma “Arenas”. Todos los días, menos los sábados y domingos, antes de ir al trabajo desayuno en casa a las 7 y media. Mi mujer me prepara el desayuno y pone la mesa. Siempre tomo un desayuno ligero: una taza de café solo o con leche y un bocadillo con queso o jamón. Algunas veces prefiero tomar un par de huevos, pasados por aguao una,tortilla de huevos con tomate. Nunca tomo té por la mañana o chocolate. No me gusta. Luego voy al trabajo.
   A las docedescansamos. Mis colegas y yo bajamos a almorzar a un café que está al lado de la oficina. Es un local amplio y claro donde hay muchas mesas. En cada mesa hay cuatro cubiertos, cada cubíerto es de dos platos, una servilleta, dos cuchílllos y una cuchara a la derecha y dos tenedores a la izquierda. Delante de los platos hay unas copas: una paraagua, la otra para refrescos. En el centro de la mesa hay una vinagrera con vinagre y aceite, mostaza, un pímentero y un salero lleno de sal. El camarero  nos da el menú y nosotros escogemos los platos, cada uno a su gusto. Yo tengo mucha habre y encargo un almuerzo fuerte. De entremeses tomamos ensalada de lechuga, pescado y aceítunas. De primer plato, sopa de fidéos y de segundo pescado, pure de patatas y maíz.De postre escojo helado y café puro.   

    Después de almorzar fumamos y charlamos media hora. Luego bajamos a la oficina y volvemos a trabajar. Hasta las cuatro o las cinco no tengo ganas de comer. Pero llega la hora de la merienda. Cerca de mí mesa hay una nevera y de allí saco una botella de agua mineral o zumo de naranja. La secretaria nos sirve café y pasteles de chocolate con almendras. Comemos con mucho apetito. A las seis termino de trabajar. Por la noche tengo una encuentro en el restaurante “Noche Toledana” con el señor Jorge Popov, que es mí amigo.  Aquí, en España, él representa la firma  rusa ¨Sirena¨. A las seis y cuarto salgo de la oficina.

Սրճարանում
<<Արենաս>> առևտրային ֆիրմայի տնօրենն եմ: Բոլոր օրերին, բացի շաբաթ և կիրակի օրերից, մինչև աշխատանքի գնալը, նախաճաշում եմ առավոտյան ժամը 7:30: Իմ կինը ինձ համար պատրաստում է նախաճաշ և սեղան գցում: Միշտ թեթև եմ նախաճաշում՝ միայն մի բաժակ սուրճ կամ կաթով սուրճ և մի բուտերբրոդ՝ պանրով և խոզապուխտով: Երբեմն նախընտրւմ եմ ուտել մի քանի խաշած ձու, կամ տորտիյա՝ ձու լոլիկով: Երբեք չեմ խմում թեյ կամ շոկոլադ առավոտյան: Ինձ դուր չի գալիս: Հետո գնում եմ աշխատանքի:

Ժամը 12-ին հանգստանում եմ: Ես և իմ գործընկերները իջնում ենք ընթրելու սրճարանում, որը գտնվում է մեր գրասենյակի կողքին: Մի ընդարձակ և լուսավոր վայր է, որտեղ կան շատ սեղաններ: Ամեն սեղանին կա չորս սպասքի հավաքածու, ամեն հավաքածուն ունի երկու ափսե, անձեռոցիկ, երկու դանակ և մեկ գդալ՝ աջ կողմում, երկու պատառաքաղ՝ ձախ կողմում: Ամեն ափսեի դիմաց կա երկու բաժակ՝ մեկը ջրի համար, մյուսը՝ զովացուցիչ ըմպելիքների համար: Սեղանի կենտրոնում կա քացախաման՝ լի քացախով և ձեթով, մանանեխ, պղպեղաման և աղաման՝աղով լի: Մատուցողը տալիս է մեզ ճաշացանկը և մենք ընտրում ենք մեր ճաշը, ամեն մեկն՝ իր ցանկությամբ: Ես շատ քաղցած եմ և ընտրում եմ հագեցնող ճաշ: Նախուտեստներից վերցնում ենք հազարով սալաթ, ձուկ և զեյթուն: Որպես առաջին ուտեստ, վերցնում եմ ապուր՝ լապշայով, իսկ որպես երկրորդ՝ ձուկ, պյուրե՝ կարտոֆիլով և եգիպտացորենով: Աղանդերից ընտրում եմ պաղպաղակ և  թունդ սուրճ:

Ընթրելուց հետո ծխում ենք և զրուցում կես ժամ: Այնուհետև իջնում ենք գրասենյակ և վերադառնում աշխատանքի: Մինչև ժամը չորսը կամ հինգը ուտելու ցանկություն չեմ ունենում:
Բայց գալիս է ետճաշիկի ժամը: Իմ սեղանի կողքին կա մի սառնարան, որտեղից էլ վերցնում եմ մի շիշ հանքային ջուր կամ նարնջի հյութ: Գործավարուհին մեզ մատուցում է սուրճ և շոկոլադե  նուշով: Ուտում ենք մեծ ախորժակով: Ժամը յոթին ավարտվում է աշխատանքը: Երեկոյան ունեմ հանդիպում “Noche Toledana” ռեստորանում սենյոր Խորխե Պոպովի հետ, ով իմ ընկերն է: Այնտեղ՝ Իսպանիայիում, նա ներկայացնում է ռուսական ՙ<<Սիրենա>> ապրանքանիշը: Ժամը 6:15 դուրս եմ գալիս գրասենյակից:

In the café

   I am the director of the commercial company “Arenas”. Every day, except Saturdays and Sundays, before going to work, I have breakfast at 7:30 a.m. My wife prepares for me breakfast and sets the table.  I always have a light breakfast: a cup of coffee or a cup of coffee with milk and a sandwich with ham or cheese.  Sometimes I prefer eating a couple of boiled eggs or tortilla/omelet eggs with tomatoes.  I never drink tea or chocolate in the mornings. I do not like it. Afterwards I go to work.

   I relax at twelve o’clock. I and my colleagues have lunch in a café, which is near to our office. It is a large and bright place, there are many tables. There are four cutleries in each table. Each cutlery has two plates, a napkin, two knives and a spoon on the right, and two forks on the left. There are two cups in front of each plate: one is for water, the other for soft drinks. In the very center of the table there is a cruet set full of vinegar and oil, mustard, pepper pot and a salt cellar full of salt. The waiter gives us the menu and we choose our dishes, each to his own taste. I am very hungry and choose replenishing dish. For snack we choose salad with lettuce, fish and olives. As for the first dish I choose soap with pasta, for the second I prefer fish, purée with potatoes and corn. From the dessert I choose an ice-cream and pure coffee.

After having lunch we smoke and talk for about half an hour. Then we go to the office and go on working. By four or five o’clock I do not want to eat anything. But after comes the afternoon snack. Near my table there is a fridge, I usually take a bottle of mineral water or an orange juice. My secretary serves a cup of coffee and a chocolate tea-cake with almonds. We eat that with a great pleasure. At seven o’clock we finish our work. In the evening I have a meeting with Mr. Jorje Popov in the restaurant “Noche Toledana”. He is my friend. Here, in Spain he represents the russian company “Sirena”. At 6:15 I leave the office.