Հայկական խոհանոցը մեծ դեր է խաղացել այլ երկրների խոհանոցների ձևավորման մեջ: Արևմտյան Հայաստանի ու Արևելյան Հայաստանի խոհանոցներից օգտվել են հարևան և ոչ հարևան երկրները: Արաբական ու թուրքական ուտեստների 80 տոկոսը վերամշակված հայկական ուտեստներ են. «Նրանց խոհանոցները ոգեշնչվել են մեր խոհանոցից»: Օրինակ` տոլման հայկական կերակրատեսակ է: Տոլմա բառը ծագում է հայերեն տոլի բառից, որը նշանակում է խաղողի վազ, իսկ տոլմա նշանակում է խաղողածին:
Լավագույն խոհարարները տղամարդիկ են: Դա գիտականորեն ապացուցված փաստ է: Ասում են, որ տղամարդիկ սննդի պատրաստմանը մոտենում են ավելի ստեղծագործական: Հենց այդ պատճառով նրանց պատրաստած ուտեստները ավելի համեղ են ու հետաքրքիր: Դրանք չեն կարող պարզապես «միջակ» ստացվել:
Եթե ցանկանում եք համեղ պատրաստել`համեցեք մեզ մոտ սովորելու.
Արհեստագործական ավագ դպրոց հեռ. 740022, 091551440
խոհարարի, սննդի կազմակերպման խորացված ուսուցում