• Հայերեն
  • English
  • Français
  • Georgian
  • Русский
  • Español
  • Deutsch
  • فارسی
  • Türkçe
  • Italiano

Մի քիչ էլ խոհարարության մասին

 

Հայկական խոհանոցը մեծ դեր է խաղացել այլ երկրների խոհանոցների ձևավորման մեջ: Արևմտյան Հայաստանի ու Արևելյան Հայաստանի խոհանոցներից օգտվել են հարևան և ոչ հարևան երկրները: Արաբական ու թուրքական ուտեստների 80 տոկոսը վերամշակված հայկական ուտեստներ են. «Նրանց խոհանոցները ոգեշնչվել են մեր խոհանոցից»: Օրինակ` տոլման հայկական կերակրատեսակ է: Տոլմա բառը ծագում է հայերեն տոլի բառից, որը նշանակում է խաղողի վազ, իսկ տոլմա նշանակում է խաղողածին:

Լավագույն խոհարարները տղամարդիկ են: Դա գիտականորեն ապացուցված փաստ է: Ասում են, որ տղամարդիկ սննդի պատրաստմանը մոտենում են ավելի ստեղծագործական: Հենց այդ պատճառով նրանց պատրաստած ուտեստները ավելի համեղ են ու հետաքրքիր: Դրանք չեն կարող պարզապես «միջակ» ստացվել:

Եթե ցանկանում եք համեղ պատրաստել`համեցեք մեզ մոտ սովորելու.

 Արհեստագործական ավագ դպրոց հեռ. 740022, 091551440 

խոհարարի, սննդի կազմակերպման խորացված ուսուցում