Հավի Ֆրիկասե
Հավի կրծքամիս 200գ
Սպիտակ գինի 100գ
Թթվասեր 50գ
Սունկ 60գ
Ալյուր 10գ
Համեմունք 5գ
Ձեթ 20գ
ՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ԵՂԱՆԱԿԸ
Հավի կրծքամիսը համեմել աղով, սև պղպեղով, համեմի սերմով, չորացրած ռեհանով և լիմոնի հյութով: Ծեծել, դնել գինու մեջ, որոշ ժամանակ անց հանել գինուց, երկու կողմից ձեթ քսել, լեզոնապատել /պաքսիմատապատել/ և տապակել: Առաջին կողմը տապակելուց հետո շրջել միսը , ավելացնել սունկը և տապակել: Մինչ մսի երկրորդ կողմը տապակվում է, գինու մեջ լցնել թթվասեր , ալյուր և միսը հանելուն պես, սնկի վրա լցնել ստացված խառնուրդը: Երկու րոպե եռացնելուց հետո սոուսը լցնել տապակած կրծքամսի վրա: Ուտեստի խավարտն է ֆրին:
Բարի ախորժակ