Կրթահամալիրում սննդի կազմակերպումը համակարգում է փոխտնօրեն Ռ. Սահակյանցը: Սովորողների, սաների, աշխատողների սնունդը կազմակերվում է կրթահամալիրի կրթական օբյեկտների խոհանոցներում (հավելված 1): Խոհանոցների խոհարարները կրթահամալիրի աշխատողներն են: Սննդի կազմակերպմանը, սահմանված կարգով, մասնակցում են կրթահամալիրի այլ աշխատողներ: Կրթահամալիրում սննդի կազմակերպման հիմքում բոլոր տարիքի սնվող սովորողների և աշխատողների հնարավոր առավելագույն ինքնասպասարկումն ու ինքնակազմակերպումն է: Սննդի կազմակերպման հիգիենայի վերահսկողությունը, մենյուների կազմումն ու հրապարակումը համակարգում են կրտսեր դպրոցներում՝ հիգիենայի մասնագետ Անուշ Աղաբաբյանը, միջին և ավագ դպրոցներում՝ առողջագետ Քրիստինե Սահակյանցը:
Կրթահամալիրի օրացույցով նախատեսված ստուգատեսների, կրթական փոխանակումների և այլ ուսումնական աշխատանքների, այդ թվում՝ սովորողների և աշխատողների ծննդյան օրերի, հատուկ իրադարձությունների (այսուհետ՝ Առիթներ) նշումը, մասնակիցների սննդի կազմակերպումը կարգավորվում է կրթահամալիրի տնօրենի հրամանով՝ Առիթների պատասխանատուների ներկայացրած հայտերով: